Luonnon ehdoilla

1. Palva- ja Koirajärven välissä Teiskon Savonkylässä sijaitseva luonnonsuojelualue on perustettu 7.2.1992. Alueen pinta-ala on 2.5 ha. Alue on perustettu siellä kasvavien uhanalaisten ja harvinaisten kasvien suojelemiseksi. Erityisesti Palvajärven koillispäässä kasvavat uhanalainen lettovilla, harvinainen röyhysara, soikkokaksikko, suovalkku, vilukko sekä itse järvessä isolumme. Lisäksi Koirajärven pohjoisrannalla esiintyy harvinaista sykeröpiippoa.


koirajarvi-palvajarvi-kartta
Palvajärvi-Koirajärvi


2. Puikkarinlammin alue  Kangasalla on suojeltu Metso-ohjelman mukaisesti Tällä 6,7 ha alueella sovelletaan luonnonsuojelulain 24 § ja oheisia suojelumääräyksiä.

Puikkarinlammin suojelualue
Puikkarinlammin alue
Puikkarinlammin rauhoitusmääräykset 2014
Puikkarinlammin suojelualueen suojelumääräykset

Katso kuvia Puikkarinlammin suojelualueesta Galleriasta.


3. Metsä-Vuorelan suojelualue Orivedellä on suojeltu Metso-ohjelman mukaisesti. Tällä 3,5ha alueella sovelletaan luonnonsuojelulain 24 § ja oheisia suojelumääräyksiä.

Metsä-Vuorelan suojelualue
Metsä-Vuorelan suojelualue
Puikkarinvuoren-rauhoitusmaaraykset
Metsä-Vuorelan suojelualueen suojelumääräykset

4. Puikkarinvuoren alue on suojeltu Metso-ohjelman mukaisesti vuonna 2015. Tällä  22,6 hehtaarin alueella  sovelletaan luonnonsuojelulain 24 § ja oheisia  rauhoitusmääräyksiä.

Puikkarinvuoren-rauhoitusalue
Puikkarinvuoren suojelualue
Puikkarinvuoren-rauhoitusmaaraykset
Puikkarinvuoren suojelualueen suojelumääräykset

5. Joutsenenpesän-Norojärvien alue on suojeltu Metso-ohjelman mukaisesti vuonna 2015. Tällä  21 hehtaarin alueella  sovelletaan luonnonsuojelulain 24 § ja oheisia  rauhoitusmääräyksiä. 

Joutsenenpesan-Norojarvien-rauhoitusalue
Joutsenenpesän-Norojärvienalue
Joutsenenpesan-Norojarvien-alueen-rauhoitusmaaraykset
Joutsenenpesän-Norojärviensuojelualueen suojelumääräykset

6. Heramaanjärven alue on suojeltu Metso-ohjelman mukaisesti vuonna 2016. Tällä 23,7 hehtaarin alueella sovelletaan luonnosuojelulain 24§:n ja oheisia suojelumääräyksiä.

heramaanjarven-suojelualue
Heramaanjärvi
 heramaanjarven-suojelumaaraykset
Heramaanjärven suojelumääräykset